Rize'nin Çayeli ilçesinde bir grup lise öğrencisi kadına şiddeti önlemek amacı ile bir araya geldi.
HABER : SELİM BAYRAKTAR – CANER KARATAŞ
Çayeli Anadolu Lisesi Dil Sınıfı öğrencileri kısa bir süre önce planladıkları projeyi hayata geçirdi ve gerçekçi olması amacı ile profesyonel makyöz ve fotoğrafçılarla çeşitli çalışmalar yapıldı.
Çekimlerin büyük bir bölümü Rize Kent Konseyinin sağladığı Rize Tema evinde gerçekleştirildi. Kendilerine “DİL’ im’’ grubu adını veren ekipte Ayşenur Sözer, Bekir Topçu, Hatice Birinci, Ebru Kansız, Emre Demirci, Melek Bal, Merve Bal, Merve Kara, Ramazan Özdemir, Rıdvan Okumuş, Serap Aksoy yer alıyor. Ayrıca Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kurucu üyesi olan Öztürk Yıkılmaz’ın bu projeye her anlamda destek verdiği öğrenildi.
Gece ve gündüz çalışarak çeşitli fotoğraflamalar yapan dil ekibi ülke genelinde küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının ileride şiddet mağduru olabileceği ve maddi imkansızlıklarında şiddete yol açtığını gözler önüne sermeyi planlıyor.
TECRÜBELİ MAKYÖZ KULLANILDI
“Şiddet’in Derin 100’ü” isimli projede Kadına şiddeti bütün çıplaklığı ile fotoğraflayan lise öğrencilerine daha önce çeşitli korku filmlerinde de tecrübesi olan Plastik Makyaj Uzmanı Arzu Yurter fotoğrafların gerçekçi olması hususunda gençlere yardımcı oldu.
KAYMAKAMLIK PROJEYE DESTEK VERDİ
Projenin Fotoğraflarını profesyonel olarak Bekir Topçu ve Emre Demirci çekerken Çayeli Kaymakamlığı projeye maddi açıdan destek verdi.
Projeyi 8 mart Dünya Kadınlar gününde tanıtacak olan ekip ilerleyen aylarda bölgede yapılacak olan çeşitli Film Festivalleri’nde de yer alacak.