| Saldırıda şehit olan jandarma onbaşı Metin Çetin'in Rize'deki ailesine acı haberi Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Jandarma Komutanı ve diğer yetkililer verdi. |
| |
|

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma onbaşı Metin Çetin'in Rize'deki ailesinin evinde yas var.
Teröristlerce Hakkari'de askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Metin Çetin'in Rize'de Yeniköy Mahallesi Siteler Sokak Belediye Evlerinde yaşayan ailesine acı haberi Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu ve Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu verdi. Bu sırada, sağlık ekipleri de hazır bulundu.
Acı haberi alan anne Havva ile baba Ahmet Çetin, gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçiren anne Çetin'e sağlık ekipleri müdahale etti.
Baba Ahmet Çetin, oğlunun terhisine 75 gün kaldığını belirterek, ''Ne yapalım, takdir böyle idi. Diğer oğlum askerden gelmeden bu oğlum askere gitmişti. Yaklaşık 2 yıldır ailemizden asker var'' dedi.
Oğlunun liseyi bitirdikten sonra bir süre dershaneye gittiğini ancak okumayacağı belirterek askere gittiğini anlatan baba Çetin, şunları söyledi:
''Acemi birliğini Hatay'da yapmıştı. Son olarak 2 gün önce telefonla konuştuk. 'Nasılsın' dedim, 'iyiyim baba, kar var. Sigara içmeme izin vermiyorlar, zorlanıyorum' dedi. Ben de doğrusunu yapıyorlar dedim. Dünyayı yıksak hainleri sevindireceğiz. Onun için bir şeye gerek yok. Vatana bir kurban da bizim olsun.''
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Aksu ise kendisinin de yıllar önce kardeşini şehit verdiğini, o gün babasının da o acıyı yaşadığını söyledi.




|
|