banner51

Bu haber kez okundu.

HER İLİN KENDİNE ÖZEL HEDİYELİK 'RİZE ÇAYI' OLACAK!

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'in başlattığı kampanya ile "81 İlde 81 Satış Mağazası" projesi kapsamında ülke genelinde her ilin bir 'Rize Çayı' hediyesi olacak.

            Genel Müdür Alim tarafından başlatılan ve 81 ilde açılacak olan çay satış mağazalarında, o illerin tarihi ve karakteristik özelliklerinin üzerinde yer aldığı paketler tasarlanacak.

            Çaykur tarafından İstanbul Sarıyer'de açılan çay satış mağazasında satılan "Ayasofya Çayı', Erzurum'da 'Palandöken Çayı', Giresun'da 'Tirebolu Çayı', Trabzon'da 'Uzungöl Çayı', Artvin'de 'Kemalpaşa Elek Altı' ve 'Kafkasör Çayı' olmak üzere, çayın başkenti Rize'de ise 'Ovit Çayı' ve 'Elek Altı Çayı', yeni tasarlanan paketlerle satışa sunuldu.

            Ankara'da satışa sunulmak üzere yeni çay paketlerinin de hazırlandığını ve bu projenin ülke geneline yayılacağını dile getiren Alim, yapılan çalışma ile üzerinde her ilin hatırasını taşıyacak sembollerin yer alacağı paketlerle tüketicinin dikkatini çekmek ve o bölgeye özel 'Türk çayında farkındalık' oluşturmak istediklerini kaydetti.

            Alim ayrıca, "Yaptığımız paket çalışmalarında daha çok o ilin değerleriyle tanınmasını ve tanımışlığının devam etmesini istiyoruz. Ayrıca o ile giden insanların o ilin hatırasına alabileceği küçük hediyelik çaylardır. Her ile birer mağaza açmayı planladık, açtığımız her mağazaya özgü hediyelik, bölgenin önemini ortaya çıkaracak küçük çaylar yaptık. Şimdilik örnek mağazalar yapıyoruz" dedi.

            Ankara için yeni bir çay paketi tasarlandığını ve üzerinde Eski TBMM binasının fotoğrafının yer alacağını dile getiren Alim, "Ankara'ya açacağımız mağaza için üzerinde eski TBMM binası ve Ankara Kalesi olan Ankara'ya has bir çay çeşidi çıkarmayı planlıyoruz. Sonra Diyarbakır'da bir mağaza açıp işi daha da farklılaştırmayı düşünüyoruz. Bu çaylar hediyelik ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla olduğu için hem de yörenin tarihini andıran bir çay olduğu için her mağazaya giren 'Bu bizim bölgenin çayı, bizim çayımız' diyerek kendi bölgesine göre farklı çayları alabilecek" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol