Fındıklı'da 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
Fındıklı'da bir gurup kadın, ilçe terminal alanında toplandı. Burada bulunan saat kulesine Türkiye'de 2017 yılında öldürülen 409 kadın anısına karanfil bırakan kadınlar, daha sonra slogan atarak cumhuriyet caddesi boyunca yürüyerek dört yol kavşağında toplandılar.
Burada gurup adına açıklama yapan Gönül Özmetin, 2017 yılında 409 kadın öldürüldüğünü, 387 çocuk cinsel istismara uğradığını ifade ederek, "Şubat ayı içerisinde ise 47 kadın erkek egemenliğinin kurbanı oldu. 29 çocuk istismara uğradı. Biz bunlara artık dur diyoruz. Kadına ve çocuklarımıza yönelik şiddete, istismara, cinsel saldırılara dur diyoruz" dedi.
21 yüzyıl Türkiye'sinde kadınlarla erkeklerin her alanda eşit hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini ifade eden Özmetin, "Kız çocuklarının erkek çocuklarla eşit eğitim olanaklarından yararlanmasını, erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçilmesini, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin durdurulması için ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin hemen yapılmasını, egemen güçlerin söylemleri ve diyanet fetvalarıyla kadın bedeni üzerinden yürütülen politikalara sona erdirilmesini talep ediyoruz. Dayanışmanın gücünü çok iyi biliyoruz ve diyoruz ki, birbirimizin sesini duymaya, birbirimizin sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
Açıklamanın ardından tulum eşliğinde bir süre horon oynan kadınlar, daha sonra dağıldı.









