CHP Fındıklı İlçe Başkanlığı deklarasyonda, Mart 2019 yılında yapılacak Yerel Yönetim seçimlerine giden süreçte de adalet, özgürlük, demokrasi ve kamu yararı için dayanışmanın öncelikleri arasında olacağı vurgulandı.
Ülkenin zor günlerden geçtiği belirtilen deklarasyonda, bu süreci hep birlikte aşabilmesi için referandum, adalet yürüyüşü ve adalet kurultayı süreçlerinde CHP kimliğini öne çıkarmayarak Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti ve Parlamenter sistemi benimseyen her kişi ve örgütlü yapı ile dayanışma içinde olunduğu ifade edildi.
İlçede 10 Eylül Pazar ve 11 Eylül Pazartesi tarihlerinde çoğunluklu ve çoğunluksuz olarak Mahalle/Köy delege seçimlerinin yapılacağı kaydedilerek, 26 Kasım 2017 Pazar günü ise İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin seçileceği ilçe kongresinin yapılacağı dile getirildi.
Propagandalar yapılırken kişilerden önce partinin ilke, değer ve hedefleri öne çıkartılacağı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:
"Yapılacak toplantılarda, sohbetlerde ve etkinliklerde kimlerin aday adayı olacağı değil, seçimler sonrasında hep birlikte neleri, nasıl yapacağımızın konuşulması, tartışılması, ilgili uzlaşıların yaratılmasını sağlamaya çalışılacaktır. Hem mevcut ilçe yönetimimiz, hem de 26 Kasım’da seçilecek yöneticilerimiz her gün bir önceki günden daha fazla dayanışmaya, yardımlaşmaya, üretmeye herkes ile beraber katkı sunacak ve şeffaf bir yönetim şekli sağlanacaktır. Aday adaylarımızın tümüne eşit davranılacak, dileyen aday adaylarının tümüne kendilerini ifade etmeleri ve ilçe yönetim kurulu koordinasyonundaki çalışmalar içinde yer almaları sağlanacak, hatta teşvik edileceklerdir. Önümüzdeki süreç içinde Mahalle ve Köy delegelerimizin seçimlerinden sonra 30 Eylül 2017 Cumartesi 14:00-17:00 saatleri arasında Grand Güven Düğün Salonunda ilçe yönetimimizin bilgi paylaşacağı ve seçilen delegelerin kendilerini tanıtacakları toplantıya davetimizi de bu vesile ile tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.