banner51

Bu haber kez okundu.

LİSE ÖĞRENCİLERİ FINDIKLI'DA KAMP YAPTI

          Fındıklı Şehit Cavit Köroğlu Anadolu Lisesi Öğrencileri 'Oryantiringle Doğamı Öğreniyorum' Projesi Kamp yaptı.


        Gençlik ve Spor bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen oryantiringle doğamı öğreniyorum projesinin yaylada  bisikletli oryantiring ve kampı 2 gün sürdü.
 

           Proje sorumlusu Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, Oryantiringle Doğamı Öğreniyorum Projesi kapsamında 35 öğrenci 4 eğitici ve 2 refakatçiyle kampı gerçekleştirdiklerini söyledi.


          Fındıklı Sırtyayla Salikvan arasında kumlu denilen mevkisini kamp alanı olarak belirlediklerini belirten Aslan, " Öğrencilerimizle çadırlarımızı ve kamp yaşam alanımızı kurduk. Daha sonra etrafı tanıma amaçlı bisiklet kullandık. Akşam yemeğinin ardından çay ve dinlenme molası sonrası kısa çaplı bir gece yürüyüşü gerçekleştirdik ve uyuduk. Ertesi gün güneş ışığıyla uyandık ve bir yandan oryantiring hedeflerini yerleştirip bir yandan da kahvaltı hazırladık. Kahvaltının ardından oryantiring yarışmamıza başladık. İki üç saat süren oryantiring yarışmasının sonunda kızlarda Sibel Kibar birinci gelirken Erkeklerde Burak Özkaya birinci geldi. Oryantiring yarışmamızdan sonra Marsis Gölüne yürüdük ve gölün soğuk sularına daldık. Akşam yemeği ve sonrasında muhteşem gökyüzünü seyrederekten bir gece yürüyüşü daha yaptık. Ertesi sabah kahvaltının ardından çadırlarımızı topladık, eşyalarımızı araçlara yerleştirdik ve önce çamlık yaylasına ordan çatak yaylaya sisler içinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Çatak yaylada öğlen yemeğini aparatif yaptıktak sonra Çatak yayla Gürcüdüzü arası bisikletlerimizle doğada bisiklet kullanıyorum etkinlğimizi gerçekleştirdik. Gürcüdüzde Bisikletlerimizi araçlara yerleştirdik ve okulumuza geldik"dedi.


         Kültür ve Spor Bakanlığı'nın etkinliğin başından sonunda kadar maddi destek sağladığını kaydeden Aslan, " Kamp alanımızın hazırlanmasından yeme içmemizin sağlanmasını sağlayan Fevzi Bayraktar, Enes Öztopal ve Erkan Aksu'ya, varlığıyla üzerimdeki sorumluluğu alan Müdür yardımcımız Ekrem Bayraktar'a bizlerin gidiş gelişini Sağlayan Marsis Turizme (özellikle Evren'e), Bisikletlerimiz başta olmak üzere kamp malzemelerimizi taşıyan Kerem ve Şanlı Yıldırımkaya'ya, etkinlik boyunca videolarımızı çeken Yücel Yıldırımkaya'ya çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çim, dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, bitki, ağaç, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol