Çeşitli kategorilerde 18 yaş üzerinde yaklaşık 90 yarışmacının katıldığı yarışlarda 170x70 büyüklüğündeki tahta arabalarla 1.6 km uzunluktaki parkurda kıyasıya yarışlar çıkarıldı.
Yarışmalara ünlü motosiklet sürücüsü ve Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da katılarak, sembolik bir yarış da yaparken; tahta araba yarışlarının da en az motosiklet yarışları kadar heyecanlı olduğunu belirtti.
Birçok ilden yarışmacı ve izleyicilerin katıldığı etkinlikte yarışmacılar yöreye has kıl çorabı ve kara lastik giydi. Yarışmacılar, tahta arabaları saatte ortalama 70 km hıza ulaştığı için kask, kolluk ve dizlik de taktı.
'Uçuruma Düşmek Yasak'
Yarış parkuruna; 'Başlama noktası 150 metre geride' gibi uyarı levhaları yerleştirildi.
Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol kenarlarına saman balyaları yerleştirildi. Parkur boyunca, 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'En keskin viraj 53 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti.
Yarışlarda, sağlık ekipleri olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, Jandarma ekipleri de yol boyunca güvenlik önlemi aldı.
Yarışlara katılan 62 yaşındaki Dursun Ali Köse büyük ilgi toplarken, 1959 yılından bu yana tahta araba ile yarıştığını anlattı. Yarışlara katılan Kanadalı Dominic Rangce adlı kadın ise, tahta araba ile piste deneme sürüşü yaptı.
Yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlarda 4’erli gruplar halinde yarışan yarışmacılar, 1.6 kilometrelik eğimli parkurda yarışırken tehlikeli anlar da yaşadı.
Yarışlar sırasında tekerleği çıkan tahta arabasını eline alarak bitiş noktasına doğru koşan bir yarışmacının azmi izleyenleri güldürdü. Kazalar sonucunda 3 kişi hafif yaralandı.