banner51

Bu haber kez okundu.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU UZATILDI

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yeniden yapılandırma başvuru süresi ile ilk taksit ödeme süresinin bir ay uzatıldığını bildirdi.

            SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla vatandaşlara büyük kolaylık sağlandığını belirten Bakırcı, yeniden yapılandırma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilişkin prim borçları için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020, ilk taksit son ödeme süresinin ise 1 Mart 2021 olduğunu şeklinde açıklanan sürenin 30 Aralık 2020 tarih ve 31350 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3343 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerinin bir ay uzatıldığını kaydetti.

            Bakırcı, sigorta primleri yanında, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlattı.

            Bakırcı, kapsamdaki borçlara başvuru yapamayan vatandaşlarımızın ister evlerinden ister işyerlerinden e-sigorta, e- devlet üzerinden veya en yakın Sosyal Güvenlik İl / Merkez Müdürlüklerinden yapılandırma müracaatını 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapmalarının menfaatlerine olacağını ve bu fırsatı kaçırmamalarını Kanunun verdiği süre uzatım yetkisinin de kullanıldığını ifade ederek hiç bir işveren ve sigortalıyla icralık olmak istemediklerini kaydederek, yeni yılın sağlık huzur ve bereket getirmesi temennilerinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol